Lex Runderkamp (NOS) misleidt de boel [Marinab IV]

door Jan Dirk Snel

.:.

Lex Runderkamp (NOS) blijft hardnekkig. In drie stukken
1. Klopt het verhaal van Lex Runderkamp (NOS) over de kerkbrand in El Marinab?
2. Lex Runderkamp (NOS) overtuigt niet – Nog eens over de kerkbrand in El Marinab
3. Lex Runderkamp (NOS) ontwijkt het debat
heb ik uitvoerig aangetoond wat er mis was met zijn reportage en zijn verantwoording. Twee maal op heel gedempte en welwillende toon, de derde keer iets uitgesprokener, toen ik de zaak nog eens overzag, nadat hij elk debat uit de weg liep.

Nu komt hij dus weer met een tegenstuk. Ik heb geen tijd om dat uitvoerig te becommentariëren. Hij gaat niet in op de kritiek en hij misleidt de boel bewust. Hij schrijft:

‘De Engelstalige website Arab West Report van de Nederlander Kees Hulsman vat uitstekend samen wat er in Marinab gebeurd zou zijn volgens de algemene lezing.’

Het is flauwekul. Arab West Report vat hier helemaal niets zelf samen. Het gaat niet om een eigen weergave, het gaat om een willekeurig artikel uit een krant of website Watani, die ter informatie overgenomen is. Met andere woorden, Runderkamp gaat niet in op het voorlopige onderzoeksrapport van Kees Hulsman en definitieve 29 pagina’s tellende rapport van Lamis Yahya, hij gaat niet in op mijn gedetailleerde analyses. Hij kiest een willekeurig editorial en gaat dat vervolgens becommentariëren. Haha. Runderkamp staat critici helemaal niet ‘te woord’, zoals hij valselijk nog waagt te twitteren.

Lees mijn vorige stukjes met alle bewijzen. Lees de rapporten van Kees Hulsman en Lamis Yahya, het voorlopige van 2/3 oktober en het definitieve van 13 oktober. Zij hebben op 1 oktober ter plaatse onderzoek gedaan. En het staat vast: een grote groep moslimjongeren viel de kerk in aanbouw aan en die ging vervolgens in de fik. Het is ook flauwekul dat Kees Hulsman ‘inmiddels’ iets zou erkennen, namelijk dat moslims met het verwijt kwamen over brandstichting door kopten. Dat staat allemaal al in het rapport van 13 oktober van Lamis Yahya. En het staat ook vast dat Runderkamp zich slecht had voorbereid, een slechte reportage maakte en nu weer met een onzinnig verweer komt.

Het voordeel van de twijfel heeft hij nu verloren. Runderkamp belazert de boel. Er zijn al Kamervragen gesteld. Het wordt nu tijd dat hoofdredacteur Marcel Gelauff ingrijpt en de geloofwaardigheid van de NOS herstelt, want die is door Runderkamps hardnekkigheid ernstig aangetast. Zijn gedrag is ronduit grotesk. Het is toch niet zo moeilijk om te zeggen: Jongens, sorry, ik heb me in de luren laten leggen? De volgende keer zal ik beter opletten? Zijn eerste blog was al misleidend en nu is het nog veel erger.

En overigens is onderzoekter Lamis Yahya bereid om naar Nederland te komen om te vertellen wat ze op 1 oktober gezien en gehoord heeft. Zij is voor de pers en voor politici toegankelijk.

Let vooral ook op de site van Arab West Report van Kees Hulsman en op de weblog van Jos Strengholt. Ik heb vandaag geen tijd om nog uitgebreid op het misleidende antwoord van Runderkamp met een zelf verzonnen ‘tegenstander’ in te gaan. Misschien dat Kees Hulsman en Jos Strengholt het amateurisme van Runderkamp vandaag nog verder ontrafelen, al vraag je je af of dat bij iemand die toch niet op argumenten ingaat, die alles wat Hulsman gisteren publiceerde domweg negeert, echt nog zin heeft.

(33)

[Geplaatst: woensdag 7 december, ongeveer 15.05 uur, aangevuld rond 15.15 uur]

One Trackback to “Lex Runderkamp (NOS) misleidt de boel [Marinab IV]”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: